Je weet het al, maar wat doe je ermee?

Je weet het al, maar wat doe je ermee?

Het is vrijdagochtend 08.00 uur. Vandaag begint eigenlijk mijn vakantie. Tegenover me zie ik op mijn scherm de young professional die gisteren vroeg of ik een keer wilde sparren over email-beheer. En hoe leuk is dat dan?! 
We praten over veel aanbod aan werk en dat zijn agenda wordt geregeerd door anderen. Hij mist de regie over zijn werk. 
Allereerst vertel ik hem dat dit veel voorkomt en voor mij inmiddels bekende opmerkingen zijn bij een intake. Persoonlijk ken ik bovendien ook maar al te goed de valkuilen van hectiek en tijdgebrek. 
Daarna vertel ik hem over keien, kiezels en zand. 
Hij knikt bij alle tips en suggesties herkennend. 
En hij vat het zelf zo mooi samen: “Wat je nu allemaal vertelt, dat weet ik inderdaad”. 
Dat is ook wat ik steeds vaker ervaar: we leren over timemanagement, efficient werken etc. Maar zelden knoopt iemand voor jou al die tips en ervaringen aan elkaar als een werkbare methodiek. Zodat jij de juiste dingen doet op het juiste moment. 
Nog even babbelen we over onze vakanties en sluiten we af. Hij gaat met de tips aan de slag. Om hem te helpen, stuur ik een samenvatting van ons gesprek. 
Met een goed gevoel begint deze dag. Wat is het toch leuk om die jonge mensen op weg te helpen. Ik kan niet wachten om zijn beloofde terugkoppeling te horen. 
Zou hij deze terugkoppeling als actie hebben ingepland?😉

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Comments are closed.