Routine of de teugels laten vieren?

Routine of de teugels laten vieren?

Geen kledingkast
We waren een lang weekend weg in eigen land. Overnachtend in een charmant maar klein hotelletje. Bij inchecken bleken we geen kledingkast te hebben, maar een soort kapstok van 40cm breed met 4 kledinghangers. En er was links en rechts van het bed slechts 15cm loopruimte. Zonder nachtkastjes. Wel stond er een bureau. Wat nu? Mijn handbagage zat toch redelijk vol met van alles wat: voor regen, voor zon en voor sportieve activiteiten. 
Mijn man zette onverstoorbaar alles neer. 

Routinematig opruimen helpt
Vervolgens maakte ik creatief ruimte voor alle spullen. Het was krap maar ingenieus paste het allemaal net. 
Einde dag kwamen we terug op de kamer. Na het douchen ruimde ik alles netjes op en legde ik alvast de dingen klaar voor het drukke programma van morgen. Maar mijn thuis opgebouwde routine maakte dat ik snel klaar was. Dus met een lekker relaxed gevoel gingen we nog wat drinken. 

De teugels toch maar een keer laten vieren?
Vervolgens deed ik het de volgende ochtend anders. Ingegeven door “het vakantiegevoel”. Einde dag lag alles over stoelen en op het bureau, op het bed en in de badkamer lag alles wat gebruikt was verspreid door de ruimte. ‘s Nachts werd ik wakker van muggen en kon ik in het donker de Deet niet vinden… Chaos in de kamer en niet het licht aan willen doen. Geen handige combinatie. 

Rustiger door terug naar mijn routine
De volgende ochtend heb ik snel alles weer opgeruimd. We werden er allebei blijer van. En rustiger. Dat bracht mij tot de basis van organizen. Het opruimen. 
Routine kan jou ook veel rust brengen in je werk en in je huis. Het voordeel van een routine is namelijk dat je er steeds minder bij na hoeft te denken. Je gaat het sneller doen. Bijna gedachteloos.  
Dus begin eens met je werkkamer op te ruimen einde dag. Of je aanrecht. Hoe voelt dat als je met je nieuwe (werk)dag begint?

Probeer het een week of wat bewust vol te houden
Komt er een moment dat je de teugels wil of moet laten vieren? 
Hoe voelt het dan als je aan je nieuwe werkdag begint?
Hoogst waarschijnlijk heb je meer last van onrust en een minder effectieve opstart. 
Die routine is dus zo gek nog niet…
En het allermooiste: het werkt bij van alles. 
Hulp nodig? Neem contact met mij op.

Routine helpt? Of moet je de teugels laten vieren?

Comments are closed.