Impact. Je wil het hebben (tip1 )

Je wil ook groeien. Je ontwikkelen. En leuke dingen doen. Zo veel opties en zo weinig tijd… Hoe plan je dat en hoe krijg je alles op tijd af?

Vandaag tip 1
In het begin van je carrière pak je al die leuke opdrachten zonder nadenken aan en ga je aan de slag.
Soms moet je een avond door werken, want je bent al te laat met iets inleveren.
En waar had je dat document opgeslagen? Oh ja. Je moet alles nog voorbereiden voor dat webinar. Dat doe je zondag dan wel. En voor je het weet maak je hele lange dagen. Sla je sporten en leuke dingen over. En mis je alsnog deadlines.

Om nog maar te zwijgen over verstoorders als je mailbox. En telefoon. Kunnen ze daar niet mee stoppen? Hoewel. Als je vraagt om minder te e-mailen, gaan ze whatsappen of – nog erger – bellen. Daar heb je toch geen tijd voor?

Je kent de principes van timemanagement. Maar waar te beginnen?

Doe dan gewoon eens één eerste stap en kijk wat het je oplevert.
Waar word jij blij van? Je rondje hardlopen in de ochtend? Plan het dan in, dus in je werkagenda. Ga je om 07.00 uur? Noteer een blok tot zo laat als je nodig hebt en zorg dat je niet te krap je eerstvolgende taak of afspraak daarna er in zet. Is het de voetbaltraining op donderdagmiddag? Plan het in je agenda.
Doe ook zo met andere voor jou belangrijke energiegevers . Maak het zichtbaar voor jezelf, zeker een paar keer per week.
Maak ook ruimte voor lunchpauzes. Dus zet ze ook echt in je agenda.

Probeer er dan de komende week zo min mogelijk te laten verwijderen of doorkruisen door anderen. Schuif ermee als je een overleg “van bovenaf” in je agenda krijgt. Denk aan wat voldoende breaks jou opleveren. Energie. Energie leidt tot beter presteren en meer impact!
Tot zover stap 1.

Heb je te weinig tijd voor alle agendaverzoeken en verplichtingen?
Morgen deel ik het vervolg: tip 2!

Niks missen?# Letsconnect

#youngprofessional
#impact
#ontwikkelen
#plannen
#keuzes

Comments are closed.